Groepen aanmaken

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker een groep aanmaken?

Uitleg

Binnen een opleiding kunnen verschillende groepen worden aangemaakt. Namelijk een basisgroep, aanmeldgroep en een clustergroep.

1. Log in
  2. Klik in het menu op School > Groepen
  3. Klik op Nieuw. Er opent een pop-up, genaamd Nieuwe Groep.
  4. De velden die worden weergegeven kun je invullen voor de nieuwe groep die je wilt aanmaken.
  5. Klik op Opslaan om de groep aan te maken.

6. In het menu aan de linkerkant kun je klikken op deelnemers om de groep te vullen.

7. Om deelnemers te kunnen selecteren klik je op Nieuwe Deelnemer.
  8. In de velden kun je de deelnemers zoeken binnen de lijst die in beeld verschijnt. Om deelnemers te selecteren kun je het witte blokje aanvinken.
  9.  Om te bevestigen klik je op Opslaan onderin het scherm. De geselecteerde deelnemers verschijnen nu in de lijst onder Deelnemers in het menu aan de linkerkant.