Content - Tonen weergave student

Vraag

Wanneer ik als docent lesmateriaal aan het ontwikkelen ben via Beheer > Content, wil ik graag eenvoudig kunnen zien wat het eindresultaat is wanneer ik mijn content heb gepubliceerd.

Algemene uitleg

Zowel voor gebruikers die nog niet zo bekend zijn in de applicatie, als gebruikers die hier al langere tijd mee werken, is het prettig om snel te kunnen controleren hoe de wijzigingen die ze hebben aangebracht in de content er voor de student uitzien. Voor handige tips over het vormgeven van content hebben we de Handleiding - Content Tips & Trics gemaakt. Zo wordt het maken van mooie content nog eenvoudiger!

Mogelijke oplossing(en)

1. Maak gebruik van de 'preview'-knop

Deze knop is te vinden in de editor waar de lesstof wordt bewerkt. Hiermee kun je je gemaakte content bekijken, zoals een student hem na publicatie kan zien in zijn e-learning. Zichtbaar wordt of afbeeldingen mooi worden weergegeven en of je nog iets aan de instellingen moet veranderen. Ook biedt dit de mogelijkheid om te controleren of video’s en links werken. Er opent zich een apart scherm met een voorbeeldweergave. Tip: het is handig om het formaat van je scherm even aan te passen. Zo wordt direct zichtbaar of video's en afbeeldingen mooi meeschalen.
  2. Voeg jezelf toe als gebruikerBoven in het scherm worden een aantal tabbladen weergegeven. Middels deze tabbladen is het mogelijk om de content te koppelen & zichtbaar te maken voor de juiste gebruikers in de omgeving. Je kunt jezelf toevoegen als losse gebruiker via het tabblad 'Gebruikers' en de knop 'toevoegen'.Let op: om ervoor te zorgen dat deze content daadwerkelijk zichtbaar wordt in het menu E-learning, is het noodzakelijk de content eerst te publiceren.