[SVS] Release notes week 16 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd.


Herhaling aankondiging - Verdwijnen generiek adminaccount

In het kader van de AVG en continue verbetering van de beveiliging van onze systemen wordt het generieke admin-account voor SVS uitgefaseerd. Dan werkt iedereen altijd vanuit zijn eigen gepersonaliseerde account. Ook kan er betere logging worden bijgehouden.  
Over een week kun je geen gebruik meer maken van het generieke adminaccount. Zorg ervoor dat de collega's binnen je onderwijsinstelling die dit account gebruiken voor die tijd de juiste rechten hebben. Dan heeft deze aanpassing geen invloed op jullie dagelijkse gebruik van het pakket. 

Wat betekent dit? 

  • de wachtwoorden van de generieke accounts met als gebruikersnaam 'admin' worden over 1 week door ons gewijzigd.
  • deze wachtwoorden zijn enkel nog in beheer van Fringe Company. Developers en collega’s van support loggen in met deze gegevens om jullie te ondersteunen bij bugs of inrichtingsvraagstukken. We hoeven dan geen gebruik te maken van jullie persoonlijke accounts. 
  • deze aanpassing geldt voor alle omgevingen, dus zowel productie-, test- als acceptatie omgevingen.

Wat moet ik doen? 

  • bepaal welke collega's binnen jullie omgeving 'admin' rechten nodig hebben. Wij raden jullie aan dit ook formeel vast te leggen. 
  • controleer of ze de rol 'administrator' hebben via pakketbeheer > gebruikers > login & functies.
  • we adviseren het gebruik van deze rol tot het minimum te beperken, d.w.z. dat er zo min mogelijk personen per onderwijsinstelling deze rol toebedeeld krijgen. 

Wanneer wordt deze wijziging doorgevoerd? 
Je hebt  tot 26 april de tijd om te controleren of je collega's de juiste rechten hebben. Loop je voor of na die tijd tegen problemen aan? Neem contact op met support@educationonline.nl en wij helpen je om de juiste mensen adminrechten toe te kennen. 


Optimalisatie

  • MBO - integratie SVS/KRD - Opsturen hele uren BPV
    SVS stuurt gerealiseerde stage-uren op de stagekaart op naar het KRD. KRD levert dit weer aan bij DUO. DUO heeft alleen hele uren nodig, het KRD slaat daarom ook alleen hele uren op. Bijvoorbeeld 57,25 stage-uren werd in de synchronisatie veranderd in 5725 uur. Daarom kappen we gerealiseerde praktijkuren vanaf nu af tot hele uren voordat deze uitgewisseld worden met KRD. 
  • MBO - kwalificatiedossiers actualiseren
    De meest recente kwalificatiedossiers van SBB zijn weer ingelezen.
  • MBO - BPV - Uren invoeren na verlopen van POK
    Het bleek mogelijk om stage-uren in te voeren na de einddatum van de BPV zoals deze in de POK en in het KRD is vastgelegd. Vanaf nu kunnen in SVS alleen uren ingevoerd worden in de periode waarin de stage volgens het KRD plaatsvindt. 

Bugs

Deze week werkten we aan een groot aantal klantspecifieke bugs. Deze worden niet genoemd in de releasenotes, ze zijn niet relevant voor andere omgevingen. Onderstaande bugs kwamen wel in meer omgevingen voor: 

  • MBO - BPV - Onjuiste studenten in validatie overzicht
    In het overzicht van studenten waarvan stage-uren moeten worden gevalideerd werden teveel studenten getoond. Door een extra check zie je nu enkel de studenten met nog te valideren uren in het overzicht. 
  • MBO - BPV - Totale stage-uren niet juist berekend
    Bij het afronden van een BPV wordt de daadwerkelijke einddatum opgevraagd. Op basis van deze einddatum wordt het werkelijke totaal aantal stage-uren weergegeven. Om de uren te berekenen werd echter gerekend met een tot in plaats van tot en met, waardoor er uren konden ontbreken. Dit wordt vanaf nu weer juist berekend.