[SVS] Release notes week 10 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd.


Optimalisatie

  • BPV - Wachtwoord praktijkopleiders opnieuw verstrekken
    Als BPV beheerder verleen je de praktijkopleiders toegang tot het systeem. Wanneer een praktijkopleider zijn wachtwoord vergeten is, vraagt hij dit zelf op via de inlog-pagina van de applicatie (ofwel in SVS ofwel in de ELO, afhankelijk van de plek waar de praktijkopleiders bij jullie school inloggen). 


    Vanaf deze week kun je als BPV beheerder ook een wachtwoord opnieuw voor de praktijkopleider genereren. Hoe doe je dit?

    • Werk vanuit de rol 'BPV beheerder'
    • Ga naar de BPV-kaart en klik achter de gekoppelde praktijkopleider op het potloodje om de inloggegevens te bewerken. 
    • In de pop-up die opent, klik je op 'Genereer een nieuw wachtwoord'. Het gegenereerde wachtwoord wordt opgeslagen zodra je op 'opslaan' hebt geklikt. 
    • Wil je het nieuwe wachtwoord direct delen met de betreffende praktijkopleider? Vink dan de optie 'Wachtwoord toesturen per e-mail' aan voordat je opslaat. 

    Let op: via andere routes dan de hierboven beschreven route loop je mogelijk tegen een foutmelding aan. We werken de komende periode aan een structurele verbetering om de toegang tot het systeem te verstrekken.

  • MBO - OER - aangepaste editor
    Een onderwijsinstelling heeft de verplichting om de student vooraf te informeren over de inhoud van zijn/ haar opleiding. Dit OER moet de student een juist beeld geven hoe de opleiding er uit ziet en wat de student mag verwachten ten aanzien van regels rondom bijvoorbeeld vrijstellingen en herkansingen.

    Vanaf deze week kun je bij het opstellen van het Onderwijs Examen Regelement gebruik maken van een vernieuwde editor. Hierdoor:
    • Heb je uitgebreidere opmaak functionaliteit
    • Kunnen er direct afbeeldingen worden toegevoegd, zodat er minder tekst nodig is en hiermee de leesbaarheid wordt verbeterd.
  • MBO - OER - Volgorde examenonderdelen examenplan in OER gewijzigd
    Het examenplan voor een opleiding kan in de OER worden toegevoegd. Het examenplan werd volgens de volgende opbouw gepresenteerd:

    1. Keuzedelen
    2. Beroepsspecifieke examenonderdelen
    3. Generieke onderdelen examenonderdelen

    Deze volgorde is aangepast worden naar een volgorde die in lijn is met hoe de informatie op andere plekken in de applicatie wordt getoond, en ook logisch is voor de student om te lezen:

    1. Beroepsspecifieke examenonderdelen
    2. Generieke examenonderdelen
    3. Keuzedelen

Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • MBO & HO - Gebruikersbeheer - foutmelding wijzigen wachtwoord gebruiker 
    Er ontstond een foutmelding wanneer je als pakketbeheerder het wachtwoord van gebruikers aan wilde passen. Door aangescherpte beveiliging van onze applicatie is het niet meer mogelijk om wachtwoorden van gebruikers handmatig aan te passen. Wel kan er een nieuw wachtwoord worden gegenereerd met behulp van het vinkje 'genereren' op de gebruikerskaart. 

    b0ece7f852fb29d79030ee7e6045a584.png
  • MBO - Begeleiding - verwijzingen aanmaken niet mogelijk
    Binnen de begeleidingsmodule liepen gebruikers tegen een foutmelding aan op het moment dat ze een doorverwijzing wilden aanmaken voor een student. Deze fout kwam in meerdere rollen voor, maar is inmiddels verholpen.