[SVS] Release notes week 9 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd.  

Optimalisaties

  • Alleen eigen wachtwoord wijzigen
    Vanuit AVG-perspectief hebben we een wijziging doorgevoerd dat gebruikers (die niet via SSO inloggen) alleen voor zichzelf het wachtwoord van hun account kunnen wijzigen. Dit betekent dat: 
    • Je als beheerder gebruikers toegang tot het systeem kunt verlenen en ook intrekken. De toegang verstrek je door het wachtwoord in SVS te laten genereren, 
    • Wanneer een gebruiker eenmaal toegang heeft gekregen tot het systeem, kan hij/zij het wachtwoord zelf wijzigen. Wanneer de gebruiker het wachtwoord niet meer weet, kan dit opgevraagd worden via de link 'Wachtwoord vergeten of aanvragen?' op het inlogscherm. 
  • Wanneer je op dit moment het wachtwoord voor een account handmatig invoert, geeft dit een interne foutmelding. De komende periode gaan we de manier waarop de toegang tot het systeem wordt verstrekt verbeteren en zal deze verwarring ook weggenomen worden.


Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

De afgelopen week hebben zich meerdere problemen bij het aanmelden en het intake-proces voor gedaan. Onder de andere problemen zijn afgelopen week opgelost: 

  • MBO - Intake - prospects zijn niet in te plannen. 
    Het proces bleef hangen bij de vraag of de intaker een bevestigingsmail van de geplande afspraak moet ontvangen.
  • MBO - Foutmelding bij invullen BSN op prospectkaart 
    Na het invoeren van het BSN werd de volgende foutmelding weergegeven: "U probeert een pagina te benaderen die niet vanuit de applicatie is geopend".
  • MBO - Intake - intakemomenten zijn niet te openen
    Als vanuit de rol 'intake' een gepland intakemoment werd geopend, werd de melding 'U probeert een pagina te benaderen die niet vanuit de applicatie is geopend.' getoond.
  • MBO - Afronden aanmeldproces geeft foutmelding
    Wanneer de inschrijving voor een opleiding via een inschrijfformulier van SVS verloopt, werd er bij het afronden van het aanmeldproces bij een aantal klanten een foutmelding gegenereerd.