[SVS] Release notes week 7 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. 


Feature

  • VSV-loket/ Verzuimloket update

    Er is een nieuwe versie van het VSV-loket/ Verzuimloket: versie 10. Deze nieuwe versie is doorgevoerd binnen onze applicatie. Hierdoor wordt de uitwisseling van berichten correct afgehandeld. 


Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • Intake - Weergave formulier prospect
    Verschillende klanten maken gebruik van aanmeldformulieren die deelnemers moeten invullen op het studentportaal om aangenomen te worden op de opleiding. Door een kleine fout in de code, ontstond er een foutmelding en konden de deelnemers het formulier niet (volledig) invullen en hun inschrijving dus niet afronden. 
  • Presentie - grafiek presentie studenten
    In het menu presentie > presentie studenten > doorklikken op specifieke student werd een grafiek getoond met een totaaloverzicht van de ingevoerde presentie van een student. Deze grafiek bleek niet stabiel en werd niet altijd getoond. Na een hard refresh was hij wel zichtbaar. Na aanpassingen wordt de grafiek nu getoond zonder te hoeven refreshen en heeft de grafiek zelf ook een optimalisatie gekregen (zie onderstaande afbeelding). Wanneer er met de muis over de grafiek wordt bewogen, worden ook concrete aantallen weergegeven. 

  • Examinering - Traagheid exameneenheden 
    Bij het invoeren van examenresultaten werden schermen traag geladen. Dit werd veroorzaakt door een query die te traag werd afgehandeld. De inhoud van de query is niet gewijzigd, maar de opbouw hiervan wel, waardoor hij sneller kan worden afgehandeld. 
  • Examinering - Onjuiste informatie in scherm exameneenheden
    Binnen het menu Examenplan > exameneenheden werden de studenten die gekoppeld waren aan de exameneenheden dubbel getoond. Dit probleem is verholpen. Daarnaast bleek dat slechts de helft van de ingevoerde resultaten werd opgeslagen. Dit probleem is verholpen door het versnellen van de query uit bovengenoemd punt. 
  • Examinering - Status diplomeerbaar onjuist 
    Studenten kregen in sommige gevallen onterecht de status 'diplomeerbaar'. Er wordt nu gekeken of alle onderliggende verplichte items voldaan zijn.