[SVS] Release notes week 6 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. 

Voorafgaand aan de releasenotes willen nogmaals de link naar de nieuwsbrief over ons nieuwe opleidingsaanbod delen. We kregen de feedback dat niet iedereen de link kon openen. Dus hierbij!


Feature

  • BPV - aan of uitzetten 'notities' binnen BPV module

    Als onderwijsinstelling wil ik in het kader van AVG de mogelijkheid om BPV notities aan te maken uit kunnen zetten, zodat ik zeker weet dat er geen informatie over een student wordt bijgehouden die niet inzichtelijk is voor de student.

    Aanvullende opmerkingen: 

    • Het inzichtelijk maken van gemaakte notities tot nu toe is geen optie, omdat de inhoud van alle tot nu toe opgestelde notities niet geschreven zijn met het idee dat de student dit zal gaan lezen. 
    • Communicatie met en/of over de student kan via gesprekken plaatsvinden. Dit kan de student nu ook al inzien.
    • Dit betreft een feature. Via support kun je een aanvraag doen deze feature aan te zetten binnen jullie onderwijsinstelling

Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • BPV - Telling uren
    Wanneer de student stage-uren invoert, heb je als begeleider 2 mogelijkheden; de uren goed- of afkeuren. Wanneer de uren worden afgekeurd, is het niet de bedoeling dat ze worden meegeteld in het totaal aantal gelopen stage uren. Na aanpassingen worden de afgekeurde stage uren netje afgetrokken van het totaal aantal gelopen stage uren.  
  • BPV - ingevoerde stage uren niet op juiste volgorde
    Aanvullend op bovenstaande bug; wanneer je als begeleider de stage-uren van de student gaat valideren, verwacht je dat de ingevoerde uren op chronologische volgorde worden getoond. Zo maak je als begeleider geen fout en keur je de juiste uren goed of af. Na een aanpassing worden deze uren nu op de juiste volgorde getoond in de pop-up die de BPV begeleider te zien krijgt.   
  • Presentie - knop 'opnieuw aanbieden' werkt niet
    VSV meldingen worden door de school gemeld bij DUO. Deze meldingen komen vanuit DUO soms terug met een foutmelding. De school moet dan bijvoorbeeld extra informatie aanleveren. Als zij deze VSV melding bewerken en daarna opnieuw aanbieden bij DUO middels de knop 'Opnieuw aanbieden' dan gebeurt er niets. De knop zou moeten zorgen dat de melding opnieuw naar DUO wordt verzonden en dat de school een registratienummer ontvangt. Het nieuwe bericht bleek wel te worden gegenereerd, maar niet te worden verzonden. Door het toevoegen van een extra enter, is het probleem verholpen.
  • HO- diplomering genereert verkeerde document
    Als je in menu studentenadministratie een rtf-document gebaseerd op een geupload sjabloon genereerd, wordt steeds hetzelfde document aangemaakt. Voor de eerste student waarvoor je de handelingen uitvoert gaat het goed, maar bij herhaling voor andere studenten werd steeds het sjabloon voor de eerste student gegenereerd. Er bleek sprake te zijn van een vreemde cache die nu is verwijderd.

Productboard

Graag jullie aandacht voor twee optimalisaties die zullen worden doorgevoerd in ons pakket. Willen jullie de betrokkenen in jullie organisatie hierover informeren?