[SVS] Release notes week 3 - 2019

In dit artikel lees je terug welke (generieke) bugs er zijn opgelost de afgelopen week. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. 


Optimalisatie

Wijziging van e-mailadres en telefoonnummer opsturen naar KRD

In de KRD module kennen we twee e-mailadressen en telefoonnummers:

  • Het privé-emailadres en privé telefoonnummer
  • Het e-mailadres van de school en primair telefoonnummer 
De student kan vervolgens in SVS het alternatieve e-mailadres (privé) en telefoonnummer wijzigen. Wanneer de student dit doet, wordt de wijziging opgestuurd naar KRD inclusief het niet-wijzigbare e-mailadres. KRD ontvangt dus ten aller tijde twee e-mailadressen en telefoonnummers van SVS, wanneer één mailadres gewijzigd wordt. 
Aanvulling: dit onderdeel is nog in test. Zodra de uitwisseling goed getest is, zal het ook op productie uitgewisseld worden. 

Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • Studievoortgang - Studenten - Klik op student
    Het openen van studentkaarten via Studievoortgang - Studenten gaf een foutmelding. Wanneer je op een student klikte vanuit de lijst op de studentkaart te openen kreeg je een foutmelding. Het probleem deed zich niet bij alle studentkaarten voor. De foutmeldingen zijn verholpen. 
  • Studievoortgang - Studenten - Cijferlijst afdrukken
    Het afdrukken van cijferlijsten van studenten gaf een foutmelding. Indien je via Studievoortgang > Studenten een studentkaart opent zie je bovenin de knop [cijferlijst afdrukken]. Deze optie zorgt ervoor dat de cijferlijst in PDF wordt afgedrukt. Door een foutmelding was deze optie niet beschikbaar. Dit hebben we hersteld waardoor de PDF met daarop de cijferlijst weer gegenereerd kan worden.