[SVS] Release notes week 2 - 2019

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week beschikbaar aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en/of welke (generieke) bugs er zijn opgelost. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. 


Optimalisaties

MBO - Examenplan - Rekenregel bij meerdere rubrieken 

Een student heeft een examenplan waarin alle onderdelen staan waarop hij/zij een geëxamineerd moet worden zodat de school een beslissing kan nemen of de student wel of geen diploma mag ontvangen. Om te bepalen of een student geslaagd is of niet (zak/slaag beslissing) en gediplomeerd mag worden, worden allerlei berekeningen gemaakt. Deze berekeningen worden ingericht in de examenplan-template.
Twee recente wijzigingen maken dat we een wijziging moeten doorvoeren om een goede zak/slaagbeslissing te kunnen maken:
  • In regelgeving is bepaald dat voor de generieke vakken Nederlands en Engels het gemiddelde (afgerond) minimaal een zes moet zijn.
  • Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid (als dit door de school wordt goedgekeurd) om een generiek examen op een hoger niveau te maken. Bijvoorbeeld: voor hun opleiding moeten ze Nederlands op niveau 2F doen, maar omdat de student door wil stromen naar een hogere vervolgopleiding wil de student het examen op niveau 3F maken.
Bij de doorgevoerde aanpassing: 
  • Wordt gekeken naar de examenplan-keuzes die vastgelegd zijn per individuele student. Het is reeds mogelijk om verschillende niveaus voor Nederlands en Engels als examenonderdeel in het generieke template toe te voegen. 
  • Voor alle onderdelen die door de school zijn aangemaakt voor Nederlands en Engels, wordt een rekenregel ingericht. Oftewel: de school selecteert alle aangemaakte Nederlands\- en Engels-onderdelen in de generieke template, en klikt op ‘rekenregel’. De onderwijsinstelling geeft bij de inrichting aan of het gaat om een keuzerubriek en zorgt dat de juiste keuze rubrieken op actief staan bij studenten. 
  • Bij het toepassen van de rekenregel in de zak/slaagbeslissing, passen wij de ingestelde rekenregel toe op de onderdelen die in het examenplan van de student staan. Dus wanneer er in de generieke template vier onderdelen zijn ingericht, maar de student heeft twee van de vier onderdelen in zijn examenplan, voeren we de rekenregel op die twee onderdelen uit. Heeft de student drie onderdelen, dan voeren we de rekenregel op die drie onderdelen uit.

MBO - Opleidingskaart - onderwijsvorm 'educatie'

Wanneer de onderwijsvorm 'educatie' werd geselecteerd bij de inrichting van een opleiding, was het tabje 'deelnemers' niet zichtbaar op de opleidingskaart. Door een optimalisatie is dit tabje nu bij de onderwijsvorm 'educatie' ook zichtbaar, waardoor duidelijk is welke studenten er in deze opleiding zitten.

MBO - Centraal examineren - Inschrijven examen de ELO enkel bij actieve eenheden

Om een student zich te laten inschrijven op examens, worden er in het SVS planbare eenheden aangemaakt (Pakketbeheer > Instellingen > Planbare eenheden). Nu bleek dat de student zich ook kon inschrijven op planbare eenheden die niet actief waren. Na een aanpassing wordt er gecheckt op de instelling actief/ inactief die wordt ingericht in het SVS . Alleen wanneer de planbare eenheid de status 'actief' mee krijgt, wordt deze zichtbaar voor de student. 


Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • Centraal examineren - inplannen student
    Het inplannen van een student via Centraal examineren > inplannen werkte niet naar behoren. Wanneer je als gebruiker een planbare eenheid en een groep studenten had geselecteerd, bleef de zandloper draaien. Het probleem deed zich voor bij alle rollen in het SVS.
  • BPV - Matching - Leeg scherm
    De student kan binnen de BPV module voorkeuren aangeven voor leerbedrijven waar hij stage zou willen lopen in de module BPV - Matching. Echter; wanneer het vinkje 'alle leerbedrijven van SBB' aan stond, werd er in het scherm van de student geen informatie getoond. 
  • BPV - Matching - Leerbedrijf selecteren (IE)
    Aanvullend op bovenstaande bug; wanneer de student zijn keuze probeerde te maken vanuit Internet Explorer, bleek er ook geen informatie te worden getoond. Binnen andere browsers kon er zonder problemen gewerkt worden. De problemen met Internet Explorer zijn verholpen. 
  • Begeleiding - Aanmaken uitschrijfformulier - interne fout
    Er ontstond een interne fout bij het aanmaken van een brief sjabloon in Word vanuit de begeleidingsmodule. Dit is veroorzaakt door het feit dat er een veld werd gebruikt in deze module, die in onze database niet meer beschikbaar was. Dit is aangepast en hiermee is het probleem verholpen. Alle overige queries die gebruik maakten van dit verwijderde veld zijn ook aangepast, zodat de fout niet opnieuw ontstaat in een andere module. 
  • Presentie -  Aanmaken verzuimbrief - interne fout
    Ook in de presentiemodule ontstond er een fout na het aanmaken van de verzuimbrief. Dit was niet gerelateerd aan de melding hier boven, maar had wel een soortgelijke oorzaak. Er werd ge-redirect naar een plek in de database die meer bestond. Na aanpassing komt deze fout ook niet meer voor.