[SVS] Release notes week 1 - 2019

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week beschikbaar aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en/of welke (generieke) bugs er zijn opgelost. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. \


Optimalisaties

Helft nominale onderwijstijd bij inschrijving centraal examens 

Pakketbeheer > instellingen > planbare eenheden

In wet- en regelgeving is vastgelegd dat studenten de centraal examen behorende bij hun opleiding mogen maken wanneer ze minimaal de helft van de nominale onderwijstijd hebben doorlopen. Dit is vanaf de zomer van 2018 toegepast in de applicatie, specifiek in de module 'Centraal examineren'. 

Hoe is deze regelgeving naar de applicatie vertaald? 

  • Bij het inschrijven op centraal examens, wordt per student gekeken of de helft van de nominale onderwijstijd al doorlopen is. De datum vanaf wanneer dit het geval is, is op de studentenkaart te zien. 
  • Studenten die nog niet de helft van hun nominale onderwijstijd er op hebben zitten, kunnen zich niet inschrijven op centraal afgenomen examens. 

Bij instellingsexamens geldt deze voorwaarde niet. Daarom is er vanaf nu een optie beschikbaar zodat de onderwijsinstelling bij de inrichting van de planbare eenheid aan kan geven of er wel of geen rekening gehouden moet worden met deze voorwaarde. 

Je ziet dit als volgt in de applicatie terug: 

Helft onderwijstijd berekenen op basis van geplande datum

Aanvullend op bovenstaande; de helft van de onderwijstijd werd berekend door de combinatie van de inschrijfdatum en uitschrijfdatum. Echter; de uitschrijfdatum wordt pas gevulde zodra een student gediplomeerd is en daadwerkelijk wordt uitgeschreven. Om ervoor te zorgen dat de berekeningen juist zijn, is de volgende wijziging doorgevoerd: 

  • De 50% onderwijstijd wordt berekend op basis van het gemiddelde tussen de inschrijfdatum en geplande datum.
  • Plek waar dit wordt uitgevoerd is menu > school > studenten. Klik een student aan en ga in de pop-up die opent naar het tabje 'school gegevens'.

Weergave stage-uren overzichtspagina en stagekaart student

In september is er een wijziging doorgevoerd in de BPV module waarna de weergave van de geplande en ingevoerde stage-uren anders worden weergegeven. Dit omdat de weergave binnen het SVS en de ELO overeen moest komen. Deze wijziging waren binnen het SVS nog niet op alle kolommen doorgevoerd. Hierdoor ontstonden er binnen het SVS (kleine) verschillen in de weergave van de geplande en ingevoerde stage-uren in het overzicht en op de stagekaart van de student. Hoewel het hier ging om kleine afrondingsverschillen, werkte dit toch verwarrend voor de student. De wijziging is nu doorgevoerd op alle kolommen. 

Tussenvoegsels SVS - KRD

Voor onze klanten is het SVS de bron voor aanmeldingen voor nieuwe opleidingen. Deze aanmeldingen worden doorgezet naar het KRD en hierop volgt verdere berichten uitwisseling. Het KRD werkt met een standaard lijst tussenvoegsels, maar deze standaardlijst was in enkele gevallen niet te matchen met tussenvoegsels die (vrij) werden aangemaakt in het SVS. Hierdoor kan het voorkomen dat een bericht naar het KRD een foutmelding oplevert en de aanmelding niet wordt geaccepteerd. Na onderzoek is gebleken dat het voorkwam dat er in het SVS spaties voor of na het tussenvoegsel zorgden voor problemen. Deze tussenvoegsels worden vanaf nu 'getrimd', waardoor de onnodige spaties automatisch worden verwijderd. 


Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • Knop heropenen van verwijzing begeleidingsmodule
    Binnen de begeleidingsmodule is het mogelijk om een verwijziging te heropenen. Het klikken op de knop 'heropenen' had echter geen effect meer. Dit probleem is verholpen.
  • Weergave van stage-uren verschilt op overzichtspagina en stagekaart van student
    In september is er een wijziging doorgevoerd in de BPV module waarna de weergave van de geplande en ingevoerde stage-uren anders worden weergegeven. Dit omdat de weergave binnen het SVS en de ELO overeen moest komen. Deze wijziging was binnen het SVS nog niet op alle kolommen doorgevoerd. Hierdoor ontstonden er binnen het SVS (kleine) verschillen in de weergave van de geplande en ingevoerde stage-uren in het overzicht en op de stagekaart van de student. Hoewel het hier ging om kleine afrondingsverschillen, werkte dit toch verwarrend voor de student. De wijziging is nu doorgevoerd op alle kolommen.