[SVS] Release notes week 49

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week beschikbaar aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en/of welke (generieke) bugs er zijn opgelost. De klantspecifieke bugs die zijn opgelost, worden niet genoemd. 


Optimalisaties

MBO - Twee keer sjabloon kiezen

Binnen de module Waardedocumenten selecteer je een ontworpen sjabloon om vervolgens een cijferlijst of diploma te kunnen genereren. Het eerste scherm in deze module waarbij je een sjabloon selecteert is weggehaald. Je landt daardoor vanaf nu direct in het overzichtsscherm én ziet duidelijk voor wel sjabloon je de gekoppelde studenten ophaalt. 

MBO - Uitwisseling met BRON bij meerdere opleidingen

Wanneer een student zich op twee opleidingen heeft ingeschreven waarvan één inschrijving actief is, bijvoorbeeld omdat een student een opleiding heeft gestaakt en op een nieuwe opleiding is ingeschreven, werd het bericht naar BRON niet juist opgestuurd. We hebben extra controle toegevoegd dat alleen de combinatie tussen deelnemer en actieve opleiding wordt opgestuurd.

Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs we hebben opgelost. 

  • 504 timeout error
    Op verschillende plekken in de applicatie duurde het de afgelopen dagen dusdanig lang om het scherm te laden, dat er een 504 timeout error in beeld kwam. Dit kon het geval zijn binnen het Examenplan of bij de toetswaarderingen. Er is door onze hostingpartner zowel op het nieuwe als op het oude hostingplatform een wijziging doorgevoerd waardoor deze problemen verholpen zijn. 
  • Schermvergrendeling bij SSO klanten 
    Wanneer je enige tijd niet actief werkt binnen het SVS, verschijnt er een schermvergrendeling waarbij je opnieuw een wachtwoord moet invullen om verder te kunnen werken. Na een java script update werd deze schermvergrendeling ten onrechte geactiveerd en gaf foutmeldingen in de omgevingen waar sprake was van een SSO koppeling. Deze schermvergrendeling is nu niet meer actief in deze omgevingen. Voor meer informatie zie de storingscommunicatie op onze statuspage
  • Correctie scherm digitale toetsen
    Bij een digitale toets kan per vraag een nakijkinstructie worden opgegeven. Wanneer er een grotere instructie werd geplaatst, was een deel van de instructie niet meer zichtbaar of kon een docent in zijn geheel niet meer nakijken. Dit is opgelost door het toevoegen van een scrollfunctie. 
  • Studievoortgangsmeter niet te openen
    Bij het openen van een studievoortgangsmeter in het SVS voor een specifieke student was het nodig om een opleiding te kiezen en dit te bevestigen door de knop 'ok'. Door de encryptie van de URL's ontstond een foutmelding. We hebben een aanpassing gedaan, waardoor enkel het selecteren van de opleiding voldoende is. 
  • Namen op bellijst niet zichtbaar
    Binnen de presentiemodule is het mogelijk voor een SLB-er of presentiebeheerder een bellijst op te vragen, waarbij een deel van de namen van de studenten ontbrak. De studenten waren wel juist gekoppeld aan de presentiemeldingen, maar bij het samenstellen van de bellijst werden de namen niet altijd op de juiste wijze opgehaald uit de database.