[ELO] Release notes week 46

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week beschikbaar aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en/of welke bugs er zijn opgelost. 


Optimalisaties

Snellere uitwisseling tussen OnderwijsOnline en Drillster

OnderwijsOnline kent een integratie met Drillster. Wanneer je deze integratie in gebruik hebt, worden er onder water een hoop gegevens opgehaald van en uitgewisseld met Drillster als je het menu-item Drillster opent. Het gaat om gebruikers, groepen en de koppeling van gebruikers aan groepen. Omdat Drillster mogelijk heeft gemaakt om de gegevens op een andere manier op te halen, hebben we de methode aangepast. Hierdoor worden groepen sneller geactualiseerd. Als gevolg hiervan zullen gebruikers die aan een grote hoeveelheid groepen (> 100) gekoppeld zijn geen foutmelding meer krijgen (time out error) en worden de drills voor alle gebruikers sneller opgehaald. 

Wachtwoord wijzigen bij gebruiker overnemen

Het is mogelijk om gebruikers over te nemen en als hen in te loggen. Wanneer je een gebruiker overneemt, kon je tot deze week via het profiel het wachtwoord wijzigen. De juiste plek is om dit via beheer > gebruikers te doen en kan nu niet meer vanuit de omgeving van de gebruiker die je over hebt genomen worden gedaan.  

Werking van permissie 'rooster van anderen bekijken' aanpassen

Met de permissie 'rooster van anderen bekijken' heb je de mogelijkheid om het rooster van andere gebruikers in je Netwerk te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om als coach te kijken waar een van je studenten precies is, omdat je die nog wilt spreken. Dat er door de jaren heen meer items uit de agenda in het SVS naar de ELO werden meegenomen, kon je met deze permissie meer zien dan alleen het rooster. Dit is nu aangepast. 

Bugs

  • Niet kunnen verplaatsen van hoofdstukken en lessen in Content. Dit probleem deed zich alleen in Internet Explorer voor en is verholpen.