[SVS] Release notes week 46

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en welke bugs er zijn opgelost. 


Optimalisaties 

BSN niet meer getoond in export aanmeldformulier 

Wanneer prospects zich aanmelden voor een nieuwe opleiding, geven ze via een aanmeldformulier gegevens op t.b.v. het intake-proces. In dit formulier worden ook persoonsgegevens opgegeven. In SVS kan ingericht worden welke rollen het recht hebben om het BSN nummer te zien. Ondanks deze instelling, konden gebruikers via de export van het aanmeldformulier naar pdf alsnog het BSN inzien. Om dit op te lossen wordt vanaf nu het BSN uit het formulier gehouden. Wanneer je als medewerker het recht hebt om BSN nummers in te zien, kun je dit in de applicatie ten aller tijde terugvinden. 

Adresgegevens wijzigen bij studentenkaart in SVS 
Bij veel onderwijsinstellingen is een andere applicatie dan SVS de bron voor studentgegevens, bijvoorbeeld een KRD-applicatie. Als een andere applicatie dan SVS bron is van deze gegevens, kon je een deel van de gegevens wijzigen via de studentenkaart. De wijziging kon niet opgeslagen worden. Deze beperking hebben we nu netter opgelost: vanaf nu zijn de velden en vinkjes op de studentenkaart die in een ander bronsysteem beheerd worden niet meer aan te passen. 

Ter aanvulling: indien het SVS gebruikt wordt voor het aanmeld- en intakeproces, kunnen de gegevens in deze fase zonder problemen bij de Prospectkaart worden gewijzigd. 

Keuzedelen niet voorwaardelijk voor behalen examen
Binnen het examenplan kunnen keuzedelen worden ingericht. We hadden het examenplan nog niet goed aangepast voor de huidige situatie waarin de keuzedelen nog niet meetellen in de zak-/slaagbeslissing. We hebben dit nu goed toegepast, zonder dat je aanvullende inrichting hoeft te verzorgen. 

De voorwaarden die nu van toepassing zijn:

  • Omdat de student een inspanningsverplichting heeft om keuzedelen te volgen, is het verplicht om een resultaat bij de keuzedelen op te geven. 
  • Het uiteindelijke resultaat op het keuzedeel of de combinatie van keuzedelen wordt niet meegenomen in de zak/slaag-beslissing.