[SVS] Release notes week 45

In dit artikel lees je terug wat er de afgelopen week aan nieuwe features beschikbaar is gekomen en welke bugs er zijn opgelost. 


Features

MBO - Inschrijven op centraal examens

In SVS is het mogelijk om studenten in te laten schrijven op centraal examens. Omdat de ELO voor veel education online-klanten de applicatie is waar studenten in werken, is het vanaf nu ook mogelijk om de studenten in de ELO in te schrijven. We gaan deze functionaliteit eerst goed testen in een pilot-vorm bij een klant. Ben je geïnteresseerd om deze functionaliteit ook te gebruiken? Laat het ons dan weten!

Hoe werkt deze functionaliteit in een notendop?

  • Inschrijvingen worden klaargezet in SVS.  
  • Studenten zien in ELO de beschikbare momenten waarop ze een examen kunnen maken. Studenten zien alleen de examens die zij daadwerkelijk moeten maken. 
  • Studenten schrijven zich in op een moment naar voorkeur.  
  • Examenplanners bekijken de inschrijvingen en handelen dit af (bevestigen of afwijzen). Tot dat moment kunnen studenten de inschrijving nog terugtrekken en wijzigen. 
  • Studenten ontvangen in ELO een notificatie als hun inschrijving afgehandeld is. 

MBO - Vrijstelling mag ook reden 'keuzedeel' hebben

Studenten kunnen vrijstelling krijgen voor (generieke) examenonderdelen op basis van eerdere opgedane werkervaring of vanwege hun vooropleiding. Bij het invoeren van een vrijstelling kan aanvullend een reden worden gekozen. 

  • Voor generieke examenonderdelen waren deze opties 'MBO', 'HAVO' en 'VWO'. Vanaf nu is hier ook de optie 'Keuzedeel' beschikbaar. 
  • Hierdoor kunnen de keuzedelen ook goed getoond worden op de resultatenlijst en/of het diploma die vanuit de module Waardedocumenten worden gegenereerd.


Bugs

Gedurende de week verhelpen we meerdere bugmeldingen. Hieronder lees je terug welke bugs uit de generieke oplossingen we hebben opgelost. 

  • Dossier van crebo 25529 ontbrak
    Het oude crebo werd getoond in de applicatie, waardoor het dossier niet gevonden kon worden. Dit is aangepast voor het nieuwe crebo. Ook zijn alle SBB dossiers opnieuw ingelezen.
  • Wisselen van rol niet meer mogelijk bij gebruik filters waardedocumenten en/of presentievalidatiescherm
    Als je in de module Waardedocumenten en/of Presentievalidatie aan de slag was, lukte het niet van rol te wisselen of naar een andere menu onderdeel te gaan. Dit is verholpen. 
  • Groep werd verwijderd bij verwijderen van mentor uit de betreffende groep
    Via menu > school > groeperingen kan een mentor uit van een groep worden verwijderd. Door deze actie bleek echter onterecht de volledige groep uit het systeem te worden verwijderd. Dit is verholpen.