Het externe aanmeldformulier beheren

Vraag

Hoe kan ik het externe aanmeldformulier beheren?

Uitleg

Education Online biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een extern aanmeldformulier. Prospects kunnen zich dan aanmelden via een link die Education Online beschikbaar stelt. Het gaat om een standaard aanmeldformulier die je vanuit svs kunt beheren als administrator of schoolbeheerder.

1. Log in als Administrator of Schoolbeheerder
  2. Ga naar Pakketbeheer > Instellingen > Externe formulieren beheer.
  3. Klik op bewerken.
  4. Klik op de link
  5. De ’achterkant’ van het externe aanmeldformulier wordt nu geopend.
  6. Bij de generieke instellingen kun je een persoonlijk logo kiezen door een bestand te uploaden. Ook kun je de kleurcode voor het aanmeldformulier hier aanpassen.
  7. De introductie is de eerste pagina die de aanmelder ziet als het aanmeldformulier wordt geopend. Je kunt ervoor kiezen om deze stap aan of uit te zetten op het aanmeldformulier. Als je de checkbox aanvinkt is de introductie actief, als je de checkbox niet aanvinkt dan staat deze stap uit en wordt introductie niet getoond aan de aanmelder. Bij de introductie kun je een tekst plaatsen voor de aanmelder. Deze tekst kun je opmaken en bewerken. Vervolgens kun je aangeven of de tekst zichtbaar of verplicht moet zijn.
  8. Bij personalia hebben aanmelders de mogelijkheid om hun gegevens in te vullen. Ook hier kun je door middel van de checkbox aangeven of je deze stap aan of uit wilt zetten. Daarna kun je voor alle velden onder personalia instellen of de velden alleen zichtbaar moeten zijn of dat de velden zichtbaar en verplicht moeten zijn. Wanneer je ervoor kiest om velden verplicht te maken kunnen aanmelders niet naar de volgende stap in het aanmeldformulier als verplichte velden niet zijn ingevuld.
  9. Aan de hand van de tooltip heb je de mogelijkheid om een tekst boven het veld e-mail te plaatsen.
  10. Bij het onderdeel ouders kun je wederom aangeven of dit onderdeel van het formulier aan of uit moet staan en welke velden zichtbaar of verplicht moeten zijn.
  11. Bij het onderdeel vooropleiding kun je aangeven of dit onderdeel van het formulier aan of uit moet staan en welke velden zichtbaar of verplicht moeten zijn.
  12. Het onderdeel opleiding gaat over de school en opleiding waarvoor de aanmelding gedaan wordt. Ook bij dit onderdeel kun je aangeven of het aan of uit staat op het aanmeldformulier.
  13. Ook voor het onderdeel leerbedrijf kun je aangeven of het getoond moet worden in het aanmeldformulier en welke velden zichtbaar en verplicht zijn.
  14. Bij bevestiging kun je ervoor kiezen om aanmelders een overzicht te geven van de gegevens die ze hebben ingevuld op het aanmeldformulier. Deze stap kan aan of uitgezet worden. Bij aanvullende gegevens kunnen aanmelders een vrij tekstveld invullen mits dit veld zichtbaar is.
  15. Klik op Opslaan om wijzigingen door te voeren.