BPV - Uren invoeren als student

Vraag:

Hoe kan ik als student de gelopen stage-uren invoeren en zien of ze worden goedgekeurd?

Uitleg

Als student kun je binnen ELO informatie inzien over zowel actieve stages als stages die je in het verleden hebt gelopen. Wanneer je het menu-item 'stage' of 'BPV' heb kun je de volgende basisinformatie inzien:

• Naam van je stage(s)
  • Status van stage(s)
  • Bijbehorende stageperiode

Wanneer je een stage open klikt zie je aanvullend:

• Bekende adresgegevens stageplek
  • Naam van Praktijkbegeleider (indien bekend)
  • Naam van Stagebegeleider (indien bekend)

Naast het inzien van algemene informatie kun je binnen deze functionaliteit 3 dingen; het invoeren van gelopen stage-uren, het volgen van het verloop hiervan én het inzien van gespreksverslagen die je praktijkbegeleider of stagebegeleider hebben ingevoerd.

Voor de onderwijsinstelling

Om relevante informatie zichtbaar te maken voor de studenten binnen ELO rondom stages, moet de volgende inrichting in SVS zijn gedaan:

Invoeren van stage-uren

Via het tabje 'uren' kun je eenvoudig de gelopen stage-uren invoeren. Let op: je kunt enkel uren invoeren voor de dagen die binnen de stage periode vallen. Wanneer je dus inhaaldagen hebt na de officiële stage-periode, zal de periode eerst aangepast moeten worden door de onderwijsinstelling om urenregistratie mogelijk te maken.

Het invoeren van je uren doen je als volgt:

• Selecteer de datum waarvoor je uren wilt invoeren
  • Pas eventueel de tijden aan
  • Klik op uren registreren

Onder in het scherm zie je de door jou ingevoerde uren en de status van deze uren.

Zolang de status op 'nog niet gevalideerd' staat, is het nog mogelijk om de uren te verwijderen of aan te passen. Klik de uren open en pas de tijden aan of verwijder de ingevoerde uren. Vergeet niet de eventuele wijzigingen op te slaan!

Status ingevoerde uren volgen

De stage of praktijkbegeleider zal via SVS de ingevoerde stage uren goed- of afkeuren. Als student kun je dit volgen vanuit ELO.

Lees hier meer over het valideren van de ingevoerde stage-uren

Wanneer uren zijn goed- of afgekeurd zie je dat de status van deze uren veranderd:

En boven in het scherm zie je een totaal van het aantal uren. Wanneer er een minimum aantal te lopen stage-uren bekend is, worden deze ook weergegeven.