SOAP-Client

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker omgaan met de SOAP-Client?

Uitleg

In de SOAPclient van svs kun je alle berichten zien die zijn aangemaakt in het studenteninformatiesysteem (SIS). Dit is alleen zichtbaar voor de Administrator, Schoolbeheerder en Studentenadministratie. Deze rollen hebben ook de rechten om de berichten opnieuw te genereren.

1. Log in als Administrator
  2. Klik in het menu op Pakketbeheer > Tools > SoapClientlog
  3. De onderstaande pop-up wordt geopend. Je vindt hier het overzicht van alle berichten die zijn aangemaakt vanuit het SIS. Berichten met de rode kleur bevatten nog fouten en groene berichten zijn succesvol aangemaakt.

4. Wanneer je met de muis over het informatie-icoon gaat kun je zien wat de fout is. Je kunt klikken op de regel om meer informatie te verkrijgen over de fout.

5. Er opent dan een pop-up genaamd SOAPClient Log. Hier is de technische en inhoudelijke informatie van de fout vermeld. Je kunt klikken op Opnieuw aanbieden. Het bericht wordt dan met de nieuwe informatie aangemaakt.