Rendementsrapportages

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker rendementsrapportages beheren en inzien?

Uitleg

Dit artikel is alleen van toepassing op HO-omgevingen. De feature Rendementsrapportages zal door Fringe geactiveerd moeten worden. Bij interesse in de feature kun je contact opnemen met de relatieconsultant die aan jouw onderwijsinstelling is toegewezen.

In de rol van administrator heb je de mogelijkheid om te controleren of de feature is geactiveerd door Fringe. Ga naar Pakketbeheer > Instellingen > Feature Flipping. Het overzicht met de geactiveerde features per rol wordt weergegeven. Zodra de feature door Fringe is geactiveerd kun je in de rol van administrator de rechten per rol instellen.

Rendementsrapportages geven in hoofdlijnen een overzicht van een cohort of een specifieke opleiding weer. De statistieken uitval, doorstroom, propedeuse en alumni worden weergegeven. Hoe je deze overzichten kunt genereren, beschrijven we in de onderstaande stappen.

1. Log in
  2. Klik op Informatie > Rendementen
  3. Onderin het overzicht vind je 'Rendement'. Klik op instellingen.

4. Het volgende scherm wordt geopend. Je kunt een bestaand filter selecteren uit de lijst door erop te klikken. Om een nieuw filter aan te maken kun je klikken op Nieuw
  5. Vul de onderstaande velden in. De naam van het filter kan worden ingesteld, het cohort kan worden ingesteld en het crebo kan worden geselecteerd. De peildatum maakt verschil in het rendementsoverzicht. Voor 1 oktober geeft het een overzicht van alle studenten en na 1 oktober alleen van de bekostigde studenten.
  6. Klik op Opslaan om het filter te bevestigen.
  7. Ga nu terug naar Informatie > Rendementen. Bij Rendement kun je het filter selecteren dat zojuist is opgeslagen. Dit die je door op de bottom-down knop te klikken en het gewenste filter aan te klikken.
  8. Als het juiste filter is geselecteerd kun je de rendementsrapportage openen door te klikken op het symbool onder 'Display'
  9. De rendementsrapportage wordt weergegeven. Door te klikken op het pijltje achter het cohort kunnen de rapportages gefilterd worden op geslacht, vorm, opleiding, leerjaar en EER/Niet-EER.
  10. De rendementsrapportage kan gedeeld worden met een collega. Klik op Overzicht delen.
  11. Selecteer de gebruiker met wie je dit wilt delen.
  12. Om de rendementsrapportage te printen klik je op Print
  13. Om de rendementsrapportage op slaan klik je op Opslaan