Vergeven en vaststellen van vrijstellingen

Vraag

Hoe kan ik als gebruiker vrijstellingen vergeven en vaststellen?

Uitleg

Het kan voorkomen dat deelnemers een vrijstelling krijgen voor een vak.

1. Log in
  2. Klik in het menu op school > deelnemers
  3. Klik in de lijst de deelnemer voor wie de vrijstelling geldt. Als er veel deelnemers in de lijst zijn kan er gebruik worden gemaakt van het zoekveld rechts bovenin om te filteren.

4. Als de gewenste deelnemer is aangeklikt dan opent een pop-up genaamd, Deelnemerskaart. In het menu aan de linkerkant staat Vrijstelling. Klik hier op

5. Klik in het menu dat opent op vrijstelling instellen.

6. De volgende pop-up opent. Selecteer als eerste de opleiding waarvoor de vrijstelling geldt.

7. De vakken die aan de opleiding gekoppeld zijn verschijnen nu in beeld. Het vak of de vakken die worden vrijgesteld kunnen worden aangevinkt.

8. Klik op O pslaan en sluiten om de vrijstelling te bevestigen.

9. De vrijstelling staat nu op de deelnemerskaart onder Vrijstelling