Inleverloket - Docent ziet ingeleverde opdrachten niet in inleverloket

Vraag

Studenten hebben opdrachten ingeleverd, maar de docent ziet ze niet terug in het inleverloket.

Uitleg

Studenten leveren opdrachten in via studievoortgang of traject. Het is mogelijk om studenten de optie te geven hun opdracht in te leveren bij het inleverloket. Alle opdrachten komen vervolgens in één grote bak en één of meerdere gebruikers verdelen ze onder de docenten door de opdrachten toe te wijzen aan personen. Hiervoor is de permissie 'opdrachten toewijzen' nodig. Wanneer alle docenten deze permissie hebben, zullen ze alle opdrachten die binnen de omgeving worden ingeleverd kunnen zien in het inleverloket. Hebben ze deze opdracht niet, dan zien ze enkel die opdrachten die rechtstreeks bij hen zijn ingeleverd of aan hen zijn toegewezen.

Mogelijke oplossing(en)

1. Het zoekfilter in het inleverloket staat niet goed

Rechts in het inleverloket is een zoekmenu te zien, waarin je verschillende zoektermen kunt invoeren om opdrachten eenvoudig terug te vinden. In dit menu is onderin een zoekfilter zichtbaar. In sommige gevallen staat het zoekfilter op bijvoorbeeld 'bewijslast voldoende' en zijn de nieuw ingeleverde opdrachten hierdoor niet te zien. Zet dit filter op 'alle' zodat alle opdrachten weer zichtbaar worden.
  2. De student heeft de opdracht nog niet ingeleverd

Het komt voor dat studenten hun opdracht wel uploaden, maar vergeten ook daadwerkelijk op de knop 'inleveren' te klikken. Hierdoor blijft de opdracht 'hangen' in het inlevermenu van de student, terwijl zij in de veronderstelling zijn dat de opdracht wel is ingeleverd. Dit kan voor verwarring zorgen!
    De student kan via het menu Studievoortgang/Traject naar de juiste opdracht en het bestand alsnog inleveren bij de docent.
  3. De opdracht is nog niet toegewezen

Sommige onderwijsinstellingen maken gebruik van het inleverloket in combinatie met de permissie 'mag toewijzen' voor enkele gebruikers. Wanneer studenten een opdracht heeft ingeleverd in het inleverloket en de docent heeft zelf niet de permissie om opdrachten toe te wijzen, ziet deze gebruiker de opdracht niet terug voor een gebruiker met deze permissie de opdracht aan hem/haar heeft toegewezen.