Inschrijvingen - Klaarzetten en koppelen

Vraag

Als docent/functioneel beheerder wil ik graag inschrijvingen voor studenten klaar zetten, hoe doe ik dat?

Uitleg

Het menu inschrijvingen kan ingezet worden om inschrijvingen klaar te zetten voor alle gebruikers in de omgeving voor bijvoorbeeld toetsen, workshops, keuzevakken of excursies. Op dit moment is het mogelijk om hierin een minimum en maximum aantal inschrijvingen aan te geven, waarbij het voor studenten ook inzichtelijk is hoeveel vrije plekken er nog over zijn. Wanneer de inschrijving sluit of vol is, kun je een lijst met deelnemers exporteren naar pdf of excel.

Om inschrijvingen te kunnen klaarzetten heb je de permissie '  Beheer inschrijvingen' nodig, om als student te kunnen inschrijven dien je het menu 'Inschrijving' in je omgeving aan te hebben staan.

Let op: het is noodzakelijk om een vak of een toets te koppelen aan een inschrijvingsmogelijkheid, wanneer je dit niet doet, wordt de inschrijving niet zichtbaar voor de gebruikers.

Nieuwe inschrijving klaarzetten

Om een nieuwe inschrijving klaar te zetten, doorloop je de volgende stappen:

1. Ga naar het menu Beheer > Inschrijvingen en kies '+ Nieuw'
  2. Geef de Inschrijving een duidelijke titel
  3. Wanneer je gebruik maakt van de knop 'Goedkeuring nodig', moet je iedere inschrijving eerst goedkeuren voordat hij definitief is. Wanneer je deze knop uit laat staan, worden inschrijvingen direct geaccepteerd.
  4. Geef een minimum en maximum aantal inschrijvingen aan
  5. Geef aan binnen welke periode de studenten zich kunnen inschrijven
  6. Vervolgens geef je aan tussen welke data en tijd de daadwerkelijke activiteit waarvoor wordt ingeschreven plaatsvindt (bijvoorbeeld datum & tijdstip van een toets of excursie).
  7. Selecteer een locatie, laat de status op 'open' staan & klik op opslaan
  8. Koppel de inschrijving aan een relevant vak of een relevante toets. Deze koppeling is voorwaardelijk om de inschrijving zichtbaar te maken voor studenten. De studenten dienen tevens gekoppeld te zijn aan de vak of toets waaraan de inschrijving is gekoppeld.
  9. Vergeet tot slot niet ook de inschrijving zelf te koppelen aan de specifieke doelgroep die de inschrijving moet kunnen zien!

Probeer zo doelgericht mogelijk te koppelen en kies, waar mogelijk, voor slechts één van de koppelmogelijkheden. Al deze koppelingen vullen elkaar aan en sluiten elkaar niet uit. Voor meer informatie over het goed koppelen van materiaal zie dit artikel